Zaterdag 27 mei 2017. 1/8 triathlon Krimpenerwaard.

Zoals jullie wellicht weten is één van mijn doelen voor 2017 om meer triatlons te gaan rijden. Via Instagram werd ik geattendeerd op de triatlon Krimpenerwaard, die op 27 mei 2017 gehouden wordt. Ik besloot maar meteen de koe bij de horens te vatten en heb mij ingeschreven. De 1/4 was helaas al vol, dus heb mij ingeschreven voor de 1/8. Hoef ik minder ver te lopen. Hihi.

Het parcours.

Even voor de leken onder ons. Een 1/8 triatlon bestaat normaliter uit 500m zwemmen, 20km fietsen & 5km hardlopen. (of wandelen, wat je zelf wil natuurlijk.) Maar bij deze 1/8 triatlon zal het bestaan uit 500m zwemmen, 25km fietsen & 5km hardlopen. 

 

Waarom ik liever een langere afstand doe? Omdat mijn sterkste onderdeel de fiets is, en hoe langer de afstand hoe meer tijd ik kan winnen of hoe langer ik kan uitstellen dat ze mij inhalen bij het hardlopen. Maar, buiten dat alles heb ik er nu al super veel zin in.

Specifieke training?

Ik zit volop in voorbereiding voor het wielerseizoen, dus dat komt wel goed. En met hardlopen ben ik momenteel veel bezig vanwege mijn rol als hardlooptrainer. Zwemmen blijf ik gewoon doen zoals altijd. Kortom, dat komt allemaal goed. Boven alles zal ik een aantal keer een pure sprint training inlasten, voor de snelheid, en om te simuleren dat je meteen vol gas moet. Dat laatste is iets van mijn lichaam niet zo leuk vindt. Uiteraard zal ik ook de wedstrijd een paar keer simuleren. Dus op hoog tempo fietsen, en dan direct erna 5km lopen. 

Als ik er alleen al over nadenk krijg ik al heel veel zin om daar aan de start te staan. "We're going for the win."

Mocht je nou enthousiast zijn geworden en ook willen meedoen? Kijk snel op http://www.triathlonkrimpenerwaard.nl/

 

Dat was het voor dit verhaal. Stel gerust je vragen, en voor nu, tot snel!

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Robin (vrijdag, 27 januari 2017 16:46)

    Wauw! De eerste triatlon van dit jaar. Superleuk en dichtbij! Filmpjes maken!